duminică, 5 octombrie 2008

PRAJITURA CU VISINE SI CIOCOLATA

Sursa: Poca - forumul Culinar.ro



3 oua
175 gr. margarina
240 gr. faina
100 gr. zahar pudra
9 linguri lapte
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
1 esentza de ce vretzi voi ( eu am pus cu aroma de portocale)
1 ciocolata cu lapte ( sau neagra)
visine

- intr-un castron punem ouale intregi , laptele si margarina topita partial la microunde
- mixam bine, apoi incepem sa adaugam cate putin din faina amestecata cu praful de copt
- apoi adaugam zaharul vanilat, zaharul pudra, esenta, si mixam in continuare.
- ciocolata se da pe razatoarea mare
- se pune peste aluat si se-ncorporeaza usor in aluat cu ajutorul unei linguri
- aluatul se rastoarna in forma rotunda ( nu foarte mare ), tapetata cu unt (sau ulei ) si faina
- visinele ( cam 2 maini), le scurgeti de zeama
- le taiati bucatele mai mici, presarati faina peste ele si le amestecati
- se imprastie pe aluat si cu o furculita se ascund usor sub un strat de aluat
- se baga forma la cuptor la 175 grade, pt 30-35 min

Niciun comentariu: