vineri, 25 septembrie 2009
Ciorba de perisoare
- am taiat marunt si am calit zarzavaturile: o ceapa, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 1/2 telina, un pastarnac
- cand s-au inmuiat, am pus apa (cat de multa ciorba vrem sa iasa)
- am adaugat delikat si am lasat sa fiarba legumele
- cand sunt fierte, adaugam 2 linguri pline de bulion si dam un clocot
- separat se fierbe jumatate de litru de bors proaspat si se adauga in ciorba dupa bulion
- mai lasam sa dea un clocot si punem *perisoarele*
- punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand perisoarele sunt fierte
- un ou se bate bine si se subtiaza cu zeama fierbinte - se adauga la ciorba la final
- se stinge focul si se adauga o mana plina de leustean si patrunjel
- se lasa acoperita sa se odihneasca
- se servest cu smantana si ardei iute ... eu am papat fara nik, dar pe cuvantul meu ca e delicioasa!!!!
NOTA: nu mai calim nimic, ca nu trebuie ... ciorba iese muuuuuuuult mai delicioasa daca punem apa la fiert cu putina sare si in ea adaugam legumele taiate marunt ...
*perisoarele*
500 g carne tocata
o ceapa calita
2 linguri de orez
delikat
patrunjel tocat
1 ou
daca este necesar se poate adauga o felie de paine inmuiata in apa - la mine n-a fost necesar
- se amesteca totul bine si se formeaza bilute de marime aproximativ egala
vai ce buna este cu ardei iute si cu smintina, mie imi place jumate ciorba jumate smintina dar nici eu acu nu mai folosesc ca sint prea durduliu :)..daca imi iase varianta cu regimul de slabire mi-am pregatit deja o plasuţă cu o cărămida, o s-o iau cu mine in zilele cind bate vintul si trebuie totusi sa ies din casa :)
RăspundețiȘtergereFoarte buna ciorba. CAm asa o fac si eu. LA fiert mai pun si un os afumat sa dea gust.
RăspundețiȘtergere