luni, 26 septembrie 2011
Covrigi brasoveni
Ingrediente:
- 100 ml apa
- 100 ml lapte
- 500 g faina
- 2 oua
- 1 plic(7g) drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 20 g unt
- 4, 1/2 linguri zahar
- 3 linguri seminte susan sau mac, ori sare grunjoasa
Preparare:
1. Mixezi drojdia cu 1 lingurita de zahar si laptele cald si lasi maiaua la cald, pentru 10 minute
cand maiaua e dospita, arata asa:
2. Cerni faina intr-un castron si o amesteci cu maiaua, ouale batute cu sarea si apa calduta. Framanti aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini . Daca ti se pare prea moale, poti sa mai adaugi putina faina. Il lasi sa dospeasca timp de aproximativ 40 de minute.
3. Rupi cate o bucata de aluat pe care o modelezi in forma de sul subtire, de 1-1,1/2 cm.
Caramelizezi zaharul ramas, apoi troni peste el aproximativ 1 L apa fierbinte.
In apa clocotita, oparesti covrigii. Ii scoti cand se ridica la suprafata, ii treci prin mac,susan ori sare si ii coci
pana se rumenesc frumos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt.
inainte de cuptor ...
dupa cuptor ...
Am ramas placut impresioanata de ei, foarte buni, dulcegi, pufosi ... ii repet cu siguranta!!! daca ii faceti doar cu mac, ca si mine, va recomand sa mariti cantitatea de sare.
Carmen, multumesc din suflet pentru reteta !!!
foarte buni.mai ales calzi:)
RăspundețiȘtergereASA E! :))
RăspundețiȘtergere