350 g faina
15 g drojdie proaspata
O lingurita si jumatate sare
O lingurita zahar
210 ml apa calda
30 ml ulei
* faina se cerne intr-un castron
* facem o gaura si punem drojdia cu zaharul
* pe margine presaram sarea
* turnam peste drojdie apa cat sa o acopere si o lasam 10 minute la dospit
* dupa cele 10 minute, amestecam drojdia cu faina, adaugam restul de apa, apoi uleiul, omogenizam si ... gata
* lasam la dospit 45 de minute
* dupa ce a dospit, intindem o foaie si o rulam de doua ori ca in pozele atasate
* formam o bila, atat cat se poate si mai lasam sa dospeasca, in tava in care urmeaza sa fie coapta, inca 30 minute
* dam la cuptor la 180 gr timp de 60 de minute
* cand e gata dam cu apa pe toata suprafata si acoperim cu un servet de bucatarie
O rupem cand e inca calduta, ca e divina ...
Intindem foaie
Rulam pe lung
Aplatizam
Rulam pe lat
Facem o biluta, crestam, coacem
Se coace timp de 60 de minute la 180 g
Fierbinte se unge cu apa si se acopera cu un servet. Astfel, coaja devine fascinant de buna ... trebuie musai sa o incercati!
In background vedeti un ketchup ... lucram la reteta de pizza - chifle, un succes rasunator de fiecare data in bucataria noastra! Reteta in curand!
Va imbratisez!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu