"Ada, in viata mea n-am facut ceva mai bun. Musai sa le faci!"
Pai ce era sa fac ??? :)))))
Ingrediente:
200 ml lapte la temperatura camerei
20 g drojdie proaspata
40 g zahar
400 g faina
1 ou
1/2 lingurita sare
40 g unt taiat cubulete, la temperatura camerei
Pasul 1: ingredientele de mai sus se pun in vasul robotului si se mixeaza pana se despinde aluatul de pe vas. Se scoate si se transfera intr-un vas in care am presarat putina faina. Lasam la dospit 60 de minute.
Pasul 2: presaram putina faina pe blat, rasturnam aluatul si il impartim in 12 parti relativ egale. Mie mi-au iesit 12 de 60 g si una mai mica :). Formam din ele bilute, acoperim cu folie si le lasam sa se odihneasca 10 minute.
Pasul 5: prajim in ulei incins, pe ambele parti, la foc mediu
Pasul 6: scoatem pe hartie absorbanta si lasam cateva minute la scurs
Pasul 7: pregatim un amestec din zahar tos fin, zahar vanilat si un praf de scortisoara 😍 Tavalim fiecare inelus prin acest amestec, pe toate partile, astfel incat sa nu ramana niciun centimetru neatins.
Cam asta ar fi povestea! Nu stiu cum sunt, ca n-am avut permisiunea sa gust, dar va zic doar atat: prima portie am facut-o ieri, a doua azi! :)))
Cred ca sunt cu adevarat cele mai misto gogosi nemtesti!
Danke, meine Liebe! Du bist einfach ... wunderbar! 😍
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu