marți, 1 ianuarie 2008

AMANDINE

Sursa: Pokhas









1. BLAT:
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina

- albusurile se bat spuma tare
- se adauga apa, zaharul, galbenusurile frecate cu uleiul si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza in albusuri
- se adauga cate putin din faina amestecata cu cacaoa si se mixeaza
- se foloseste un castron mai mare
- va rezulta un aluat subtire
- turnam in tava unsa si tapetata, dar punem si hartie de copt
- lasam 30-35 min la foc mic
taiem in doua si lasam la racit


2. SIROP

400 ml apa
200 g zahar
2 plicuri cappuccino classic (reteta prevedea cappuccino de ciocolata, mie imi place mai mult gustul de clasic)

- se pun toate la fiert intr-o craticioara si se lasa 5 min din momentul inceperii fierberii
- se obtine un sirop urat, dar bun
- se lasa la racit


3. CREMA

3 galbenusuri
150 g zahar pudra
1 pachet margarina Unirea (din nou e cum vreti voi, margarina sau unt)
3 linguri cacao

- margarina partial topita la microunde se mixeaza bine de tot pana se obtine o maioneza mai subtire
- adaugam zaharul pudra si mixam pana se dizolva
- adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam bine

* pe o tava punem primul blat si il insiropam abundent
* punem toata crema (pentru cine doreste se poate pastra putina crema cu care sa decoreze, eu le prefer "dungulizate" )
* asezam al doilea blat si turnam restul de sirop
* dam la frigider pentru multe ore, intre 2 si 12, in functie de cum rezistati
* taiem blatul in dreptunghiuri mici
* preparam 2 plicuri de glazura de caramel de la dom' doctor Oetker, conform instructiunilor de pe plic (SFAT: preparati cu apa rece ca gheata pentru o glazura reusita, si nu puneti mai multa apa decat este specificat pe plic!)
* glazuram fiecare dreptunghi in parte
* topim niscaiva cioclata la bain-marie, o punem intr-o punga, facem o gaurica mica si ... "dungulizam" in diagonala fiecare dreptunghi

Un comentariu:

LDMNicole spunea...

De cand o caut!!! Multam'...