luni, 9 februarie 2009

CHEC GLAZURAT

Sursa: Andreea Tocan




250 g margarina Unirea
5 oua
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana faina
o lingurita praf de copt
50 g cacao
2 linguri apa
coaja rasa de lamaie
2 fiole esenta de rom

- apa, zaharul si cacaoa se amesteca pe foc cu o lingura de lemn, fara sa se prinda ori sa se arda
- din clipa cand clocotesc, se mai amesteca 6-7 minute
- se iau de pe foc si se adauga margarina, amestecand intr-una
- imediat se adauga galbenusurile batute bine, amestecandu-se la fel de repede sa nu se coaguleze
- se incorporeaza romul
- din aceasta glazura se opreste o jumatate de cana, pentru imbracarea checurilor
- in restul de compozitie se adauga faina amestecata in prealabil cu cu praful de copt si coaja de lamaie
- albusurile batute bine cu 2 linguri de zahar se adauga la compozitie
- se toarna compozitia in 2 tavi de chec si se coc la foc potrivit
fierbinti se imbraca in restul de glazura

Niciun comentariu: