duminică, 4 aprilie 2010

Friptura de miel



In fiecare an, pregatim o friptura de miel in prima zi de Paste (si a doua, a treia ... noi mergem la gratar a doua zi, si acolo se duc coastele ... mmmmm, dureros e bune, revin si cu poza lor :D )

Dar pentru ca multa lume ma intreaba cum fac eu friptura, am decis sa fac poze pas cu pas anul asta. Si cum inspiratia vine pe moment, am schimbat si "baituiala":D

pulpa de miel spalata bine, bine, bine, se gaureste cu un cutit cu varf ascutit


In gauricile obtinute, se baga usturoi si slaninuta :D afumata, dupa placul fiecaruia.
Pregatim o tava (eu una de unica folosinta, ca-s jmechera:)) ) si punem in ea putin ulei; presaram peste ulei sare si piper din belsug si asezam acolo pulpa. Apoi condimentam cu ce ne place, eu doar cu sare si piper!


Stoarcem o jumatate de lamaie peste ea ...



Apoi stropim cu bere rece ...


Invelim in folie transparenta si lasam la macerat peste noapte ..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Se facu luni, si veni randul fripturii de miel :))) asta pentru ca am inversat zilele si am facut duminica gratarul cu coastele mult visate :D

Asadar astazi, am avut invitati la masa si am preparat pulpita de miel care statea la bait de sambata ;))

Am curatat vreo 10 cartofi medii, i-am taiat in 4 si i-am pus intr-un vas; am pus peste ei cimbru si boia de ardei iute si am amestecat totul. apoi am condimentat cu sare si piper si am amestecat; am pus pulpa in tava,
am turnat sosul peste ea si am asezat cartofii imprejurul ei:




cand pulpa si cartofii incep sa se rumeneasca, adaugam peste cartofi 2 rosii taiate in 4, un ardei gras rosu taiat fasii si 4 fire de usturoi verde, taiat bucatele de 1-2 cm



adaugam putin ulei si un pahar de bere (operatiune pe care eu am uitat sa o pozez:D) si lasam la 200 gr sa se patrunde toate alea, sa se intrepatrunda aromele .. sa-si faca de cap acolo :) pana arata asa:







... ... ...

Sa va spun cum a fost ???
Nu, eu ma abtin de la comentarii ... va spun doar ca doamna care a fost invitata, este una dintre cele mai talentate si desavarsite bucatarese pentru mine ... iar ea a spus asa:
"A fost nemaipomenita, ti-a iesit mai buna decat a mea!!!"

Asa ca nu pot decat sa ma strang in brate si sa ma pup, sunt talentata manca-m-ar mama :D ... iar reteta n-o am de la niminea, a fost o strafulgerare a lui 2010 ... ce sa-i faci, asa e cand ai talent !!! :))))) 

2 comentarii:

Miha spunea...

Paste fericit si binecuvantat!

Ada Rusu-Milea spunea...

Multumesc Miha, la fel va dorim si voua!