sâmbătă, 11 aprilie 2009

TORT REGINA MARIA

Pe 30 martie a fost ziua fetitei mele. I-am facut un tort frumos, dupa o reteta dintr-o revista practic TORTURI.





BLAT 1:
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao

BLAT 2:
5 albusuri
5 linguri faina
5 linguri zahar
1 ceasca cu nuca
1 ceasca cu bucati de ciocolata
1 ceasca cu stafide
1 ceasca visine din compot


CREMA:
5 galbenusuri
10 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
5 linguri lapte
450 g unt

GLAZURA:
8 linguri zahar pudra
4 linguri cacao
3 linguri apa fiarta
ulei

1. Pregatirea blatului 1: bati albusurile spuma cu zaharul, pana se intaresc, apoi adaugi treptat galbenusurile, faina si cacaoa si torni compozitia obtinuta intr-o forma de tort unsa si tapetata. Coci blatul la foc potrivit cca. 30 min.

2. Pregatirea blatului 2: bati albusurile cu zaharul pana se intaresc, apoi incorporezi pe rand faina, ciocolata maruntita, nuca, visinele fara samburi si stafidele. Coci blatul la foc potrivit 25-30 min.

3. Pregatirea cremei: freci galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugi cacaoa si laptele si fierbi compozitia pe foc mic pana se ingroasa. O lasi sa se raceasca, apoi incorporezi treptat untul batut spuma si o dai la rece.

4. Asamblarea tortului: tai blatul 1 in doua parti, pe care le insiropezi cu zeama din compot. Asezi o parte de blat pe un platou, intinzi jumatate din crema de cacao, pui blatul 2 peste ea, pui restul de crema, apoi a doua parte din blatul 1. Amesteci apoi zaharul cu cacaoa, apa fiarta si uleiul pana obtii o glazura cu care imbraci tortul.
Il dai la frigider pentru o ora, apoi il decorezi dupa preferinta.

2 comentarii:

iulia spunea...

arata foarte foarte bine:D La multi ani!

victoria spunea...

SANT VICTORIA;delicios tortul,l-am facut dupa o reteta din revista.Mi-a iesit ffff aspectuos si gustos.l-am preparat la toate sarbatorile si alte ocazii.