miercuri, 26 martie 2008

TRECCIA RUSSA

Sursa: Laura A.






500-600 gr faina(500 daca avem oua mici si 600 daca sunt mari)
un plic  drojdie uscata 
250 gr lapte
90 gr zahar
90 gr unt
2 oua intregi

50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura
zahar vanilat
alte arome

Pentru ca reteta era intr-un fel de chineza :)), am decis sa o repet si sa actualizez pozele si explicatiile!

Toate ingredientele se pun in masina de paine, in ordinea cunoscuta: lichide jos, solide sus.
Se pune aparatul pe programul de framantat, care la mine dureaza o ora si 30 min si preparam umplutura.
Se poate folosi zahar, scortisoara, nuca, Nutella ... orice 

Cand aluatul este gata ... 


se rastoarna pe planul de lucru infainat sau uns cu putin ulei ...


se intinde foaie normala, dreptunghiulara si se unge cu pasta de unt si zahar, apoi cu umplutura. in cazul meu, aceasta a fost de nuca, lapte si zahar cu aroma de rom



se ruleaza



Apoi, lasand 5 cm de la capat, se desica cu ajutorul unui cutit. Capatul se scoate de dedesupt printre despicaturi, la fel ca la impletituri





Cele doua fasii se impletesc normal, iar cozonacelul se pune in tava. Se lasa sa mai dospeasca 20-30 min.

Inainte



Dupa


Dintr-o bucata de aluat care s-a rupt la impletire, am executat rapid doua briose, care pana a dospit domnul, s-au si copt ;)


 De-o pufosenie ..... greu de exprimat in cuvinte ... 



Asteptam sa se termine si cozonacelul si revenim cu imagini ... 



Am prins si hotul ... venise la furat :D



Alt hot ... :)




Un comentariu:

mariana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.