duminică, 5 octombrie 2008

ZACUSCA





7-8 kg vinete
5 kg ardei kapia
5 kg gogosari
bulion din 3 kg de rosii sau 1 litru de suc de rosii la cutie
sare mare
1 kg ceapa
1 litru + 1/4 l ulei
2-3 plicuri conservant (optional)

- vinetele, ardeiul si gogosarii se coc si se curata
- ceaoa o trecem prin masina de tocat si o punem la calit in ulei
- cu viteza luminii, bagam in masina vinetele si le aruncam rapid peste ceapa
- apoi trecem si ardeii si gogosarii si ii punem in oala
- dupa 4-5-6 ore, cand sunt fierte legumele, se adauga sarea si bulionul
- nu uitati ca se fierb la foc mic, cu rabdare, amestecand des si temeinic
- la sfarsit se pune conservantul, mai lasam 10 min si stingem focul
- fierbinte o punem in borcane, punem repede capacele si invelim totul in multe paturi
lasam sa se raceasca incet, si abia dupa racirea completa (min. 2 zile) se pot duce in pivnita/camara

Niciun comentariu: