vineri, 9 martie 2012

Mucenici "Andreea"






300 - 450 g zahar (depinde cat de dulce il doriti, eu va recomand 300, dar sotul meu n-ar fi de acord cu asta :)))
450 ml lapte
1 lingurita sare
5 galbenusuri
2 plicuri  drojdie
coaja rasa de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
250 g unt topit

* laptele se fierbe impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat; se lasa la racorit, iar cand se adauga la aluat trebuie sa fie caldut, nu fierbinte, nici rece
* untul se topeste si se lasa la fel la racorit
* galbenusurile se freaca usor cu sarea

daca framantati cu mana, puneti faina cernuta intr-un lighean, adaugati drojdia, sarea, galbenusurile, laptele preparat putin cate putin, apoi incepeti sa adaugati untul topit si framantati bine, pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului.

Eu am framantat in masina de paine, am pus lichidele jos, faina deasupra, drojdia la final si am pornit masina pe programul de framantare ...
Cand a fost gata, am format mucenicii , "SFINTISORI" (in forma de 8, efectiv!) cum le spuneam noi, si i-am mai lasat la crescut in tava 30 min.
I-am uns cu ou si i-am lasat sa se coaca la 180 gr pana s-au rumenit frumos.
Fierbinti i-am uns cu miere si i-am tavalit prin nuca.

Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu: