luni, 23 ianuarie 2012

Sos de usturoi



Reteta de la Bucatarul Maniac

500 ml lapte (divizat in doua parti, una de 400 ml, iar alta de 100 ml)
3 linguri de faina
3-4 catei de usturoi
3 linguri smantana grasa ()
sare, piper
1lingurita de zahar
1 lingura de otet
10 g  unt

 400 ml de lapte se pun la fiert. Separat amestecam cu telul 100 ml lapte + smantana + faina.  Cand laptele incepe sa fiarba, turnam crema obtinuta si amestecam cu telul. Fierbem la foc mic amestecand, pana cand compozitia se ingroasa. Usturoiul zdrobit sau dat prin razatoarea mica, sarea,  piperul, zaharul, untul  si otetul se pun chiar inainte de a-l lua de pe foc. Daca va place o aroma mai pregnanta de usturoi, puteti sa puneti mai mult. La fel, daca il doriti mai dulce sau mai acrisor, mai adaugati zahar sau otet dupa gust.

Eu am facut doar jumatate din cantitatile recomandate si a iesit muuuuuuuuuuult sos !!!!
Este un deliciu, se poate manca cu absolut orice !!!

Un comentariu:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Imi place usturoiul tare mult,iar sosul cred ca este grozav.Pup!