luni, 9 ianuarie 2012

Tort la metru :))






Sursa: doua matusi simpatice, Lucica si Nutica, pe care le pupam cu mare drag !!!

* se fac doua checuri obisnuite, unul alb si unul negru (al meu a fost mai spalacit, cred ca a furat cineva colorantul din cacao :)))
* se lasa la racit si se taie felii amandoua

Crema:
1 pachet de unt (200g)
200 g zahar pudra
2 linguri faina
2 pahare lapte (a cate 200 ml fiecare)
2-3 plicuri zahar vanilat

- se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat
- punem la fiert un pahar de lapte
- amestecam celalalt pahar de lapte cu faina, si il adaugam peste cel care fierbe, amestecand cu grija
- cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit
- rece se amesteca cu untul frecat cu zahar

* se ung feliile cu crema si se lipesc intre ele formand un nou chec, dar alternand culorile
* cand ati terminat feliile (probabil ati facut 2 torturi, ca mine!), glazurati

Glazura (sursa: http://www.gastrowiki.ro)

  • 150 g zahar pudra cernut
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 3 linguri apa sau lapte
  • 15 picaturi otet
  • 50 g unt
  • esenta
  •  
  • se amesteca zaharul cernut cu cacao cernuta in stare uscata pentru o buna omogenizare
  • se amesteca cu apa si otetul iar apoi se adauga prafurile( are aspectul unei creme foarte groase care se omogenizeaza greu)
  • se pune la fiert pe baie de aburi la foc mic pana se omogenizeaza compozitia si devine fluida dar groasa
  • se adauga untul si se amesteca pana la topirea si inglobarea lui
  • se ia vasul de pe foc si se adauga esentele lichide (daca doriti)
  • se lasa putin (1-2 minute) sa se raceasca dupa care se poate intinde pe torturi, biscuiti sau prajituri
  • eu am turnat-o direct, si bine am facut, pentru ca la racire se ingroasa si se intareste :)
  •  
  •  
  • BRAVO MIE !!! Si pentru glazura, dar mai ales, pentru tort ... de mult nu mi-am mai vazut sotul asa incantat de ceva dulce :X





2 comentarii:

miki spunea...

plec de pe acest blog flamanda:)
delicios tot ce faci!

Ada spunea...

:)) esti draguta! Multumesc mult!