duminică, 31 mai 2009

COZONAC MOLDOVENESC 2




(RETETA DE LA MIOARA)

LA 1 kg faina ...

se pun la topit pe foc urmatoarele:
450 ml lapte
200 g unt
300 g zahar
esente

- din aceasta zeama se ia o cana si se clocoteste, apoi oparim cu ea 1/2 cana faina
- se inglobeaza pe rand 6 galbenusuri
- restul de faina se amesteca cu 2 plicuri de drojdie Dr. Oetker si o lingurita de sare
- amestecam tot si adaugam o cescuta de smantana si 2 albusuri batute spuma
- lasam la crescut la loc cald, o ora

Umplutura:
500 g nuca
80 g cacao
100 ml lapte
4 albusuri batute spuma
250 gr zahar

- se amesteca toate la gramada

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc foarte mult pentru reteta.http://www.australiancadi.blogspot.com/