duminică, 6 ianuarie 2008

CIORBA DE SALATA



2 salate mari
1 capatana de usturoi + 3 catei
o bucata slanina afumata + soric
o lingura ulei
sare sau vegeta
o lingura de faina
2 galbenusuri + 3 oua intregi
2 cani de lapte

- salata se spala bine in 2-3 ape
- se piseaza capatana de usturoi
- slanina se taie cubulete si soricul felii
- se pune uleiul intr-o oala incapatoare si se pune slanina cu soricul la topit (daca e prea multa grasime, mai luati din ea ... dar nu cred)
- se lasa pana cand slanina este uscata, prajita ...
- se adauga usturoiul si se caleste
- cand totul e rumenit, se adauga frunzele de salata rupte in doua si se calesc si ele bine (se fac miiiiiici de tot)
- se adauga apa si se lasa la fiert
- cand salata e fiarta, se adauga vegeta si dresatura de faina: dizolvam lingura de faina intr-o cescuta de lapte si turnam in ciorba
- se dau un clocot
- cei 3 catei se curata si se piseaza si se pun in oala
- adaugam sare si otet dupa gust (eu le pun intr-un bol cu zeama)
- mai lasam sa dea un clocot si stingem focul
- dupa 15-20 min, adaugam dresatura din galbenusui si laptele ramas
- in acest interval, pregatim "paparada" :-D
- in mod normal de face o omleta intr-o tigaie si se taie cubulete ...
- eu iau ceanelul de mamaliga, in care se lipeste si apa :lol: si pun un strop de ulei si ouale batute
- pentru ca se lipeste sigur, iau o paleta si invart ouale pana li se face rau si se prajesc pe ambele parti
- scot cu paleta zdrentele de ou si le arunc in ciorba :-D
- pun marar si patrujel
- pun capacul si o las 15 minute nemiscata

2 comentarii:

Diana Ciobanu spunea...

Auzi, "duamna" Ada!!!

Eu ar trebui sa ghicesc din poze ce si in ce ordine se pun ingredientele in ciorba asta? Da' tu crezi ca-s Mama Omida

Ada Rusu-Milea spunea...

:))))))))))))))))))))))

Mama Omidaaaaaa ... nu stiu sincer ce s-a intamplat cu reteta mea, dar promit sa o scriu acusica ;)
Daca intre timp ai ghicit, norocul tau :D