miercuri, 2 ianuarie 2008

PAINE IMPLETITA

Sursa: culinar.ro








1 kg faina
500 ml apa
140 ml ulei
32 g drojdie proaspata
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
1/2 cescuta lapte caldut sau apa calduta

- drojdia se pune la dospit in mijlocul fainii, impreuna cu zaharul si laptele caldut
- sarea se presara pe marginea ligheanului
- cand drojdia a dospit, se adauga 500 ml apa calduta si se framanta
- se adauga uleiul si se framanta bine de tot, pana se incorporeaza
- se lasa circa o ora la loc cald
- se imparte la 3
- se fac suluri care se impletesc
- se mai lasa in tava sa creasca 15-30 min
- se unge cu ou batut si se da la cuptor la foc potrivit

5 comentarii:

Dana Albu spunea...

Ce inseamna foc potrivit?Cate grade si cate minute?

Dana A.

Ada spunea...

Aprox. 175-180 grade, timp de ~ 30 min.
Pupicei!

Dana Albu spunea...

Atat de mult ne-a placut ,incat astazi fac iarasi.

Pupalai

Anonim spunea...

Draga Ada, am incercat mai multe dintre retetele tale si toate au iesit minunat! Atat de simplu si atat de bun! Acum am pus drojdie la dospit sa fac paine impletita. Nici macar nu vreau sa astept pana e gata ca stiu sigur ca va iesi bine. Iti multumim mult pentru efortul pe care-l depui sa faci public aceste retete minunate! Cu mult"gust bun", Janina.

Ada spunea...

Multumesc din suflet, Janina! Asta a fost ideea blogului: simplu si de ajutor :) Ma bucur mult ca iti plac si te astept mereu in lumea mea ! :X Sper ca oainica va iesi asa cum os tiu eu ... de vis :)