miercuri, 12 octombrie 2011

Corabioare delicioase





7 cartofi medii
150 g branzica Tnuva Cottage
100 g cascaval (Gauda, Ementhaler)
1 ou fiert tare
3 catei de usturoi
1 ceapa medie
65 g jambon/sunca presata
40 g slaninuta
kaiser .. 14 fasii

# punem slaninuta la topit intr-o craticioara, apoi adaugam ceapa taiata marunt si jambonul taiat cubulete


# punem intr-un castron branzica de la Tnuva si 60 de grame de cascaval taiat cubulete mici - restul de 40 de grame, il taiem patrate mari, care vor acoperi cartofii (sa aveti pentru fiecare jumatate, cate unul)


# zdrobim cateii de usturoi cu cutitul si apoi ii tocam marunt si ii adaugam la ceapa



# cand ceapa si sunca sunt calite, tocam si oul marunt si le punem in castron alaturi de celelalte


# amestecam totul cu grija si potrivim de sare si piper


# taiem cartofii in doua si cu ajutorul unei lingurite, scobim miezul ca sa obtinem corabioarele; ii asezam in tava, pe hartie de copt sau folie de aluminiu


# ii umplem cu amestecul obtinut si ii asezam la loc


# asezam cate o fasie de kaiser pe fiecare cartof ...


# si acoperim cu patratele de cascaval ramase


# lasam la 200 gr, timp de 10-15 minute - sau pana cand sunt frumos rumeniti


NOTA: Ceva deosebit, o alternativa placuta la clasicii cartofi prajiti, de care eu m-am saturat pana peste caaaaaaaaaaaaap !!!!
A mancat si Maia si a spus ca sunt deliciosi. Deci daca Maia a zis asa, asa e !!! Sclifosel nu minte niciodata! :)))

Un comentariu:

Anonim spunea...

Se poate folosi orice fel de branzica?