marți, 1 ianuarie 2008

CONOPIDA LA CUPTOR (un vis)

Sursa: Elaida - culinar.ro



o conopida
o cutie de ciuperci
150 g sunca
150 g cascaval ras
3 galbenusuri
100 g unt
2-3 lg faina
1 1/2 pahare lapte

- conopida se fierbe intreaga in apa cu sare
- se desface apoi buchetele
- sunca se taie fasii, apoi patratele
- se face un sos alb din : 50g unt + 2-3 lg faina + 1 1/2 pahar lapte
- un vas de Jena se unge cu unt
- se aseaza buchetelele de conopida, se presara cascaval ras, un strat de ciuperci
- peste ciuperci se pune sare si din loc in loc cubulete de unt
- in sosul alb adaugam cubuletele de sunca si restul de cascaval ras
- se toarna sosul peste conopida
- deasupra se pun cele 3 galbenusuri batute bine
- se da la cuptor la foc mic pana e rumenita bine
-

Un comentariu:

Anonim spunea...

Super reteta;)