sâmbătă, 17 decembrie 2011

Ficat de porc cu sos de ciuperci


Sursa: Sanda Marin - Carte de bucate

750 g ficat
1 ceapa
2 linguri unt
1/2 pahar vin
1 ceasca zeama de carne
1 lingura bulion
sare, piper
unt cat o nuca
1 lingura faina
1 lingurita patrunjel tocat

* se pregateste ficatul pentru prajit: ficatul nu se spala, cel mult se tine in lapte o jumatate de ora, apoi se sterge bine cu un servet; se taie in felii egale ca si grosime, ca sa le patrunda caldura la fel; se pipereaza si se trec prin faina; se prajesc in ulei sau unt incins circa 10 minute, intorcandu-se cu un cleste (nu trebuiesc intepate); se scos pe o farfurie CALDA si se tin acoperiti pana la servire

* intr-o tigaie, se pune o jumatate de lingura de unt la topit; se pune o ceapa data prin razatoare si ciupercile taiate marunt
* cand incepe sa se rumeneasca, se adauga vinul si dupa ce a fiert putin se adauga zeama de carne, amestecata cu bulionul, sarea si piperul
* se lasa sa fiarba 10 minute
* inainte de servire, se adauga patrunjel proaspat si o lingurita de unt amestecat cu un cvarf de lingurita de faina (nu trebuie sa mai fiarba!)
* se tine la cald, iar la servire se aseaza ficatii pe o farfurie si se toarna sosul deasupra


FOARTE BUN !!!!













2 comentarii:

vero spunea...

cate ciuperci ai folosit?

Ada spunea...

Habar nu am ... o sa ma uit in cartea de retete astazi, ca nu mai stiu, si te anunt! O zi minunata iti doresc ! :)