luni, 16 martie 2009

BOEUF BOURGUIGNON CU TAITEI



Reteta pentru care ii multumesc din suflet Laurei
Am modificat pe ici pe colo, pentru ca am citit totul pe fuga, dar a iesit de mare senzatie ... e o reteta care cere ceva timp si rabdare, dar ... am savurat fiecare inghititura ... ce bine e sa nu tii cura :)))

800 g carne de vita
400 g ceapa
1 lg cu varf faina
1-2 lg unt
400 g ciuperci Champignons
2 lg ulei masline
3 lg bulion
500 ml vin rosu
250 ml supa
1 lgt cimbru
1 foaie de dafin
taitei mai lati
sare,piper

- carnea taiata cubulete se prajeste in ulei
- se aseaza intr-un vas de yena insotita (de la mine putere) de 2 linguri de sos
- se toarna vinul peste, se adauga bulionul, supa, cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si condimentele
- se pune capacul si se da la cuptor 60 de minute
- se scoate si se adauga ceapa taiata mare si untul topit in care am incorporat faina
- dam din nou la cuptor pentru 60 de minute, dar fara capac
- scoatem, adaugam ciupercile (nespalate, doar despielitate :P) taiate in 4 si mai lasam la cuptor 30 de min
- pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se clatesc scurt cu apa rece
- se lasa la scurs bine
- se aseaza pe platou un pat de paste, apoi peste ele punem minunea preparata la cuptor
- scaldam totul in sos ... e demential de bun ... si papam imediat :X:X:X

2 comentarii:

Diana Ciobanu spunea...

Iar salivez langa monitor!!!

Ada Rusu-Milea spunea...

Asa-ti trebuie :P Dar sa stii ca de data asta ai pentru ce saliva .. e dureros de buna :X:X:X