duminică, 5 octombrie 2008

MUCENICI

500 g faina
180 ml lapte
100 g zahar
3 galbenusuri
1 ou intreg
100 g unt topit
un praf de sare
7 g drojdie uscata
1 zahar vanilat
arome (vanilie, coaja de lamaie)

# laptele, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie se dau intr-un clocot, apoi se racesc la temperatura camerei
# galbenusurile se bat cu un praf de sare
# oul intreg se bate si el putin
# untul se topeste si se aduce la temperatura camerei
# punem toate lichidele (laptele, oul, galbenusurile, untul topit) in cuva masinii de paine
# adaugam faina si drojdia deasupra si setam programul de framantare
# cand aluatul e gata, se intinde, se taie fasii si se formeaza 8-uri
- revin cu poze
# se coc la 180-190 gr pana se rumenesc (se respecta etapele cozonacului, se formeaza, se pun in tava, se mai lasa 30 min sa creasca, se ung cu ou, se coc_
# fierbinti se ung cu miere si se presara deasupra lor nuca macinata

2 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Ada, cum pot sa accesez reteta de mucenici? Mereu cand o vecina de-a mea facea mucenici, ne servea si pe noi si ne minunam ce buni erau. Pare o reteta foarte misterioasa dar stiu ca tu o faci sa sune foarte simplu! Apropos, painea impletita a iesit asa cum era de asteptat: foarte gustoasa. Imi place cum cantitatea de ulei face painea sa-si mentina elasticitatea si aroma placuta. Iti dorim multa inspiratie:) Cu multa admiratie, Janina.

Ada spunea...

Am actualizat reteta, nu stiu ce se intamplase cu ea ...