duminică, 30 august 2009

PESTE IN CAMASA DE BRANZA



- file de salau sau pangasius
- o lingura otet
- sare
- zeama de la o jumatate de lamaie
- piper
- sos Pista de ardei iute, daca e cazul (la mine n-a fost:D)

* fileul se portioneaza si se lasa la macerat o ora in amestecul obtinut din cele de mai sus
* un vas de yena se unge cu unt
* se aseaza pestele frumos si se acopera cu urmatorul amestec:
- 4 oua
- 2 linguri rase de faina
- 20 gr cascaval sau telemea sau branza de burduf (cu toate cele 3 tipuri iese foarte bun)
- verdeturi tocate
- ceapa verde tocata

* se da la cuptor la foc potrivit, cam o jumatate de ora sau mai bine
* e gata cand e rumenit frumos

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vai de mine ce bunatateeeee !..acum iar o sa visez 2-3 zile numai peste :)... Si vin bine inteles, ca pestele cit traieste e sortit sa innoate in apa iar dupa ce e gatit si mincat musai sa innoate in vin, si cel mai bine in vin alb demisec, atunci se simte la fel de bine ca in piraiele de munte unde apa e lipede si cristalina.

Ada spunea...

Vai de capul meu ... comentariu asta imi trezeste amintiri legate de gratarul de ieri, unde am servit o minunatie de crap, inecat in sosul picant ...
Pun si poze imediat!:D Dar dupa ce inghit in sec ...:D