miercuri, 9 septembrie 2009

Plachie de crap





- 1 crap mare, fara cap si coada (si eviscerat, ofcorz!), se taie rondele
- se sareaza bine si se lasa sa se odihneasca vreo 2 ore
- se prajeste apoi in ulei, la foc iute
- se scoate si se lasa acoparite deoparte
- in uleiul ramas calim usor 5-6 cepe taiate solzisori si 2 ardei kapia taiati rondele
- intr-o tava pentru cuptor se face un pat de ceapa si ardei
- presaram deasupra piper si Maggi Secretul Gustului
- curatam 5-6 rosii de coaja si le punem intr-o craticioara sa dea un clocot (in suc propriu)
- turnam jumatate din acest sos peste ceapa
- asezam pestele, restul sosului de rosii, o lamaie taiata rondele si marar
- dam la cuptor pentru 30 minute

2 comentarii:

Ninulescu spunea...

Ce liniste e în lumea virtuala a Adei ... parca prea liniste ...

Ada spunea...

Gata, m-am conformat :D Am inceput deja sa fac galagie :)))))

Lipsa de aici e justificata : sunt in plina cura de slabire, asa ca dau mai rarutz prin bucatarie, ca-i mai dragutz :D
Dar azi am strumfit una-alta si pun imediat pozici!