sâmbătă, 11 aprilie 2009

KINDER PINGUI

Reteta ii apartine doamnei Laura laurentiu, careia ii multumesc din nou pentru o asa minunatie ...
Prajiturica am facut-o de ziua Maiei si a fost tare, tare buna. Toata lumea a apreciat-o!





Foi:
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu gris
5 linguri pline de faina
5 linguri pline de cacao amara
5 linguri de miere (de salcam)
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
220 de grame de ciocolata de menaj
100 grame de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar praf

700 mililitri de smantana pentru frisca
1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte
2 lingura de miere
1/2 de lingura de esenta de vanilie (eu am folosit 2 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker si 1 fiola de esenta butter-vanille).

Pentru blat se separa ouale, se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul. Mixati usor... adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.

Se coc doua foi, pe hartie de copt, in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.

Se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele , mierea, esenta si mixam iarasi bine.
Pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine
Peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.
Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasand usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.
Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator cateva minute, doar pana la intarirea acesteia.
Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Abea astept sa mi-o faca si mie mama:D