duminică, 30 august 2009

Ciorba de vacuta 3


- un rasol de vita se pune la fiert pana se desface de pe os; eu il fierb in oala sub presiune, 40 min
- scoatem carnea, o taiem cubulete si o punem deoparte intr-un vas acoperit
- in timp ce carnea fierbe, curatam, spalam si taiem cubulete mai mari o ceapa, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, un pastarnac, o telina mica, 1/2 dovlecel
- le punem intr-o oala cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa si le amestecam usor
- adaugam peste ele 2 linguri de bulion si ceva condimente (eu pun Maggi secretul gustului, dar merge si delikat)
- cand s-au inmuiat putin, adaugam peste ele apa in care a fiert carnea, strecurata
- lasam sa fiarba la foc mic, pana cand toate legumele sunt fierte bine
- intre timp, punem la fiert separat, o jumatate de litru de bors, pe care il adaugam in oala spre sfarsitul fierberii
- acum e momentul sa adaugam si carnita taiata cubulete
- mai adaugam sare sau delikat, dupa gust si lasam sa mai dea un clocot
- aruncam si nelipsita mana de verdeturi: leustean, patrunjel si telina si stingem focul
- acoperim si lasam sa se odihneasca bine, vreo 10-15 minute

Niciun comentariu: