marți, 1 ianuarie 2008

TORT "DRAGOSTE DE MAMA"

Sursa: mama Puia ;)




BLAT:
10 albusuri
300 g nuca macinata
300 g zahar
3-4 linguri faina

- albusurile se bat bine cu zaharul
- se adauga nuca si faian si se amesteca de jos in sus usor
- se coace in tava mare de aragaz, pe hartie de copt, cat mai sus si la foc FOARTE mic
- se taie in 3 fasii


CREMA
10 galbenusuri
300 g zahar
300 g unt
3 plicuri zahar vanilat
cacao

- galbenusurile se freca cu300 g zahar si cacao si se fierb pe aburi pana se ingroasa
- se lasa la racit si se adauga untul si vanilia

* foile se ung cu crema, se suprapun si se imbraca totul in crema
* se tine la frigider obligatoriu!!!

4 comentarii:

Laura c spunea...

Buna Ada, Ma numesc Laura si locuiesc in Florida Usa.si asi vrea sa fac checul asta delicios. Am avut o minca intrebare pt acest cake. Ce inseamna foc foarte mic , poti sa-mi spui in Celsius il convertez eu in Farenhight. Si glazura de pe cake e aceeasi crema sau ai facut alta. Multumesc mult :)

Ada Rusu-Milea spunea...

Draga Laura, scuze pentru intarzierea cu care iti raspund, sper sa mai fie necesar raspunsul meu :)
Acesta este de fapt un tort, unul deosebit, doar ca foarte mic ... :((( pentru cat e de bun.
Glazura poate fi crema sau poate fi ciocolata, eu am facut si asa, si asa. Merge mai bine ciocolata clasica topita cu putin unt!
Foc foarte mic, inseamna acum 160-170 gr.
MUSAI hartie de copt, ca altfel e compromis :)

Anonim spunea...

multumesc mult..de -abea astept sa-l fac.♥

DANA spunea...

SUPERB!