miercuri, 9 septembrie 2009

Ciorba de peste





* se vor folosi capul si coada de la cel putin doua feluri de peste; noi am folosit somn si crap
- intr-o oala se pune apa la fiert; punem in ea zarzavaturile dupa cum urmeaza;
# 2 cepe tocate
# 2 morcovi - unul dat pe razatoarea mare, iar celalalt taiat rondele
# 1 pastranac ras mare sau taiat marunt
# 1 ardei gras rosu
- cand sunt foerte, adaugam o manutza de orez (nu mult, ca nu e bun mult!)
- cand a fiert si el, adaugam suc de rosii si cateva rosii (dezpielitzate :D) taiate marunt
- adaugam o foaie de dafin si cateva boabe de piper
- adaugam bors dupa gust si lasam sa dea un clocot
- adaugam pestele si mai dam un clocot (e gata cand se albeste la ochi ;) )
-  batem un ou sau doua si le turnam in ciorba ... se va forma un fel de omletutza, tare buna :D
-  stingem focul, adaugam o mana buna de leustean si acoperim

Niciun comentariu: