miercuri, 9 septembrie 2009

Ciorba de peste





* se vor folosi capul si coada de la cel putin doua feluri de peste; noi am folosit somn si crap

- intr-o oala se pune apa la fiert; punem in ea zarzavaturile dupa cum urmeaza;

# 2 cepe tocate

# 2 morcovi - unul dat pe razatoarea mare, iar celalalt taiat rondele

# 1 pastranac ras mare sau taiat marunt

# 1 ardei gras rosu

- cand sunt foerte, adaugam o manutza de orez (nu mult, ca nu e bun mult!)

- cand a fiert si el, adaugam suc de rosii si cateva rosii (dezpielitzate :D) taiate marunt

- adaugam o foaie de dafin si cateva boabe de piper

- adaugam bors dupa gust si lasam sa dea un clocot

- adaugam pestele si mai dam un clocot (e gata cand se albeste la ochi ;) )

-  batem un ou sau doua si le turnam in ciorba ... se va forma un fel de omletutza, tare buna :D
-  stingem focul, adaugam o mana buna de leustean si acoperim


Niciun comentariu: