marți, 1 septembrie 2009

Varza a la Cluj





O varza medie se taie fidelute :) si se pune intr-o oala incapatoare, impreuna cu o ceapa taiata marunt, cimbru si 2 linguri de ulei


O cana de orez se pune la fiert in apa cu sare ...


intr-o tigaie, am pus la calit o ceapa taiata marunt si o lingura de boia - lasam ceapa pana devine sticloasa, apoi adaugam boiaua si amestecam bine


adaugam 500-600 g carne tocata ... nu e batut in cuie, punem cat avem .. si amestecam bine, pana se desface toata carnita


adaugam un pic de apa si amestecam; lasam sa scada


ii dam si un gat de vin .. vorba lu'Donose "bautura-i temelie":D .. si lasam sa se evapore de tot


orezul, care intre timp a fiert, se pune la scurs ...


*in timpul asta, varza fierbe in suc propriu, la foc foarte mic, iar noi o tot bagam in seama cu lingura ...

un vas de yena inalt, se unge cu unt


asezam un strat de varza


unul de orez ... si de ochii lumii punem si ceva piper:P


punem si un strat de carne (care a fost condimentata la vremea ei!)


repetam pana terminam tot ce am pregatit ... ultimul strat e de varza si il vom acoperi cu felii de rosie - eu am avut rosii de la Petis, din gradina de la tanti ICA :D


asa arata scoasa din cuptor :X:X:X


si gata de servire ... cu ardei iute ...


... sau cu smantanica ....



POFTA BUNA!

Niciun comentariu: