duminică, 30 noiembrie 2008

CASTRAVETI MOLDOVENESTI



- castravetii se spala bine si se lasa la scurs
- pregatim saramura dupa reteta bine-stiuta "la un litru de apa - o lingura de sare mare si delegam pe cineva sa amestece intr-una pana se dizolva sarea PE FOC
- intre timp pregatim borcanele spalate si uscate, asezand in ele fasii de hrean, cimbru, frunze de telina, usturoi si boabe de mustar
- asezam castravetii in picioare, inghesuiti ca in autobuz :D
- punem deasupra o crenguta de marar si o feliuta de ardei iute
- turnam apa sarata peste ei si, ca sa nu crape borcanele punem sub foecare cate un varf de cutit
- lasam sa se racoreasca, scoatem cutitele (pustile nu:D), punem capacele si trimitem sotul la pivnita sa le aseze frumos pe raft, ca noua ne e frica :))

Daca bolborosesc si dau pe dinafara si curg .... nu va speriati, asa-s ei, castraveti moldovenesti, deci pusi pe hartza =))
va vor fi recunoscatori daca-i lasati in pace ;)

2 comentarii:

Anonim spunea...

:) :) :)
hai ca am murit de ras la reteta asta!

Ada Rusu-Milea spunea...

Daca esti anonim si ai ras, lasa 10 lei in cutia postala :)))
Numai prietenii rad gratis :P!