vineri, 4 ianuarie 2008

MANCARE RECE DE PUI



1 pui mai maricel
10 cepe mari
4-5 foi de dafin
300 g masline
Maggy Secretul Gustului
100 ml vin alb
4 linguri bulion

- se fierbe puiul cca o ora la foc mic, dupa care se desface de pe oase si se curata de pielita
- separat, se caleste foarte putin ceapa taiata rondele fine
- cand s-a aurit, se toarna supa de pui si se lasa la foc mic sa scada
- se adauga carnita si se mai fierbe 20 min.
- se adauga maslinele, foile de dafin, bulionul si, inainte de final vinul
- se aseaza intr-un vas cu grija, si se orneaza cu rondele de lamaie
- se lasa la frigider cca 12 ore


* in loc de pui se mai pot folosi: vita, limba, vanat sau inimi si pipote de pui

4 comentarii:

Anonim spunea...

si cu restul de ceapa cum ramane? ca numai un pic de ceapa s-a calit, dar restul???

Ada Rusu-Milea spunea...

:)) nu, ceapa toata se caleste foarte putin ...

Anonim spunea...

bunica o facea in fiecare an de sarbatori ... mi-e dor de copilarie ... si de moldova.

Anonim spunea...

americanii astia nu stiu sa gateasca de loc...dar in schimb trebuie sa ai bucatarie dotata in valoare de 30.000 dolari....prostia costa....