marți, 1 ianuarie 2008

NEGRESA

Sursa: POCA - forumul Culinar.ro



1-2 oua
o cana + 1/4 zahar
1 plic zahar vanilat
1/2 cana ulei
o cana lapte caldut
2 cani faina
o lingurita bicarbonat
3 linguri gem (de caise, piersici)
3 linguri cacao
o esenta de rom

- se freaca oul cu zaharul si zaharul vanilat
- se adauga in ordine uleiul, laptele, gemul si rezulta o compozitie "fleoscaita"
- amestecam bine, adaugam bicarbonatul nestins, faina, cacaoa si mixam pana face aluatul besici
- turnam in tava unsa si tapetata
- coavem la 175 gr, timp de 30 min. aprox.
- se topesc 1-2 ciocolate Milka cu lapte si se intinde peste blat
- se taie calda
- se poate orna cu nuci, stafide ...

Un comentariu:

Anonim spunea...

am facut negresa dupa aceasta reteta. a iesit delicioasa. e prima data cand fac negrese. multumesc Ada. pup