sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Prajitura cu foi de napolitana si doua creme












1 pachet foi Lica

Crema 1

250g zahar + 7 galbenusuri + 2 plicuri zahar vanilat se fierb pe aburi, apoi se racesc; se adauga o jumatate de pachet margarina Unirea si o jumatate de pachet de un si se da la rece

Crema 2

7 albusuri + 250 g zahar se bat pe aburi si apoi adaugam:
50 g cacao
1 esenta de rom (fiola)
100 g biscuiti paltinis (biscuitii cei mai ieftini, varsati), macinati
150 g nuca macinata

* pe tava asezam o foaie Lica
* ungem cu crema 1
* asezam alta foaie Lica
* ungem cu crema 2
* alta foaie
* crema 1
...
* repetam pana se termina cremele si foile

Delicioasa !!!
Cu multumiri doamnei Dana, minunata !!!
Si scuze pentru disparitia retetelor, n-am idee ce se intampla ... dar, cat ne merg mainile, le repostam ...

4 comentarii:

mircea spunea...

Buna ziua,
vreu cu disperare reteta la aceasta prajitura, dar nu o gasesc! cum pot da de ea?
de ce nu se vede decat poza?

Ada Rusu-Milea spunea...

Promit solemn ca de indata ce ajung acasa, o sa scriu reteta. Nu stiu ce s-a intamplat ... dar pana la sfarsitul saptamanii aveti reteta!

Anonim spunea...

Buna..din nou..
Nu ati reusit sa crieti reteta? Va rog frumos inca o data..

Ada Rusu-Milea spunea...

Imi pare tare rau pentru intarziere ...sper ca gustul delicios al prajiturii sa-mi spele pacatele :)