sâmbătă, 30 ianuarie 2010

PUI CU SMANTANA






Avem nevoie de:

5 pulpe de pui
500 g smantana
2 linguri faina
100 ml vin (alb, de preferinta - eu am pus rosu si a iesit mai inchis la culoare sosul))
sare, piper
~ 50-100 gr unt

- se topeste untul si se pun in el pulpitele condimentate
- se prajesc bine pe toate partile
- adaugam un pahar cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade de tot
- completam cu un pahar in care amestecam apa si vin si lasam sa fiarba tot asa, pana scade
- adaugam vinul ramas si lasam sa se evapore
- separat, amestecam smantana cu faina si 50 ml de apa sau supa, ce aveti
- punem si sare si piper si turnam amestecul peste pui
- facem focul mic si lasam sa fiarba frumusel, sa se amestece gusturile

Se mananca cu mana, inmuind paina in sos :))))))))))
Astazi nu mi-am permis luxul ala :P, dar in copilarie asa mancam ... ah, ce vremuri ...

POFTA BUNA!!!

3 comentarii:

araluca spunea...

iti dai seama ca si asta a urat dupa ciorba de pui a la grec!!! :))
mai pune si ceva retete de buruienoase, caci tre sa tin dieta :D

araluca spunea...

a urmat in loc de urat

:))))
de foame, de foame...

Ada Rusu-Milea spunea...

:d eu am mancat de-aia la animaloase, deci e buna ;)