vineri, 9 martie 2012

Placinta cu branza sarata


  • un pachet foi de placinta (400 g)
  • 300 g branza sarata
  • 200 g branza dulce
  • 5 oua
  • 400 ml iaurt
  • 150 ml ulei

- branza sarata se da pe razatoare, adaugam 200 gr de branza dulce de vaci, 200g iaurt si 3 oua
- amestecam bine
- foile de placinta se desfac, si se pune una dintre ele pe planul de lucru
- se unge bine cu ulei, se pune a doua foaie peste ea, se unge si aceasta cu ulei si se pun 2-3 linguri de branza pe jumatate din foaie
- se acoera cu cealalta jumatate, se pliaza ca acordeonul si se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei (aveti explicatii pe indelete AICI)
- se repeta procedeul cu restul foilor - mie la cantitatea asta de branza mi-au iesit 5 rulouri, deci mi-au mai ramas foi ...
- dupa ce le-am asezat in tava, amestecam cele 200 g iaurt cu cele 2 oua ramase (eu am pus si o lingur de smantana) si turnam peste rulouri
- scuturam bine tava, astfel incat sa intre prin fiecare spatiu gol si dam la cuptor pentru 35-40 minute
- e gata cand e rumenita frumos si uniform
- a fost un succes maxim !!!
Multumesc unui barbat minunat pentru inspiratie !!!!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ada e o placere sa citesc din blogul tau, retete utile si gustoase si nu numai!
te imbratisez cu drag
Ema

Ada spunea...

Multumesc din suflet, Ema !!! Si eu te imbratisez, ma bucur ca treci pe aici:)

Anonim spunea...

Draga Ada, foarte buna placinta armonica, le-a placut si copiilor si sint tare bucuroasa ca am dat peste blogul tau mai ales ca ai atita umor. Multumesc! :)