sâmbătă, 2 iunie 2012

Prajitura cu rabarber


Avem nevoie de:

- 400 gr rabarbura
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- unt sau margarina pt uns tava
Pt blat:
- 3 oua mari
- 140 gr zahar
- 170 gr faina
- 100 ml ulei
- 2 linguri apa fierbinte
- 1 lingurita praf de copt

* Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.
* Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar     rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.


* Pregatim un blat in felul urmator:
- separam albusurile de galbenus
- mixam albusurile tare, adaugam apoi zaharul si mai mixam 2-3 minute
- adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si cele 2 linguri de apa , mixand in continuare pe treapa cea mai mica
- la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptor timp de aprox 30 min.

* Dupa ce scoatem prajitura din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam prajitura pe o plansa.
* Se intoarce pe o tava, si se serveste fara zahar pudra


2 comentarii:

Anonim spunea...

Imi plac prajiturile cu rabarber.Prajitura ta arata foarte bine si sint sigura ca este o bunatare. Eu am rabarber in gradina si am sa ofac.Elena

Ada spunea...

Spor la copt, o sa-ti placa cu siguranta!!! :)