marți, 12 iunie 2012

Spaghetti aglio e olio




Dupa episodul de entrocolita si zilele si noptile petrecute in baie din absolut toate motivele posibile, astazi mi s-a facut foame! Era si firesc, ca ieri am mancat doar paine prajita si ceai de menta toata ziua ... asa ca am venit in bucatarie, dornica sa mananc ceva bun ... si cum ceva bun nu era, am zis sa-l execut. Asa ca, din pricina stomacului meu dureros inca, n-am putut manca ceva cu sos si paine proaspata :)) asa cum visam, dar am facut niste paste buneeeeeeee ... si incredibil de simple. Nici n-o sa va vina sa credeti !!!!

Am pus pastele la fiert in apa cu sare ... cand sunt fierte (nu terci!) al dente, le clatim cu apa rece si le punem la scurs.



Am curatat si casapit (asta e termenul!) niste usturoi, asa cum m-a indrumat cutitul, fara vreo linie anume ... si l-am pus la perpelit in putin ulei de masline. Nu-l prajiti, doar il perpeliti usor, ca sa nu devina amar, da ???
Punem pastele scurse peste usturoi, condimentam cu sare si piper si amestecam cu grija

Adaugam patrunjel sau oregano proaspat si servim cu pofta .... eu una asa am facut :) Sa-mi fie de bine!


PS: a mancat si Sclifosel ;) - cred ca doar de pofta, dar a mancat :)

4 comentarii:

Europolis spunea...

Apetisant, ca tot ceea ce faci:*

Anonim spunea...

Bravo Ada!
Reteta originala are si bucatele de ardei iute impreuna cu usturoiul :-)

Ema

Ada spunea...

Multumesc mult, Europolis !!!
Sa stii ca au fost delicioase, abia astept sa le fac din nou!!!

Ema, stiu, am citit pe net, dar eu nu sunt prietena cu ardeiul iute, si de-aia am evitat sa-l pun. O sa incerc odata sa fac si asa. Ce retete bune de paste mai ai ???? :)

Dana A spunea...

Arata super!Si eu faceam aceste paste si tot numai cu usturoi.Sunt delicioase .