Ingrediente:
o cana de faina
putina sare
2 oua
300 m lapte
50 g unt (topit)
coaja de lamaie
"
* rastoarna faina cu sarea intr-un bol
* roag-o pe mama sa te ajute sa separi galbenusul oualor de albus. Apoi, cu ajutorul mixerului, bate albusul obtinut pana devine spuma.
* cu ajutorul unei linguri, fa o gaura in mijlocul mormanului de faina, unde vei aseza galbenusurile oualor
* incepi sa amesteci usor, adaugand in acelasi timp laptele caldut, putin cate putin
* topeste cele 50 de grame de unt si adauga-le in castron, impreuna cu putina coaja de lamaie, apoi amesteca
* la sfarsit, vei adauga in castron si spuma obtinuta din albusuri. In acest fel, clatitele vor iesi mai pufoase."
Maia a pregatit aluatul singurica, eu doar i-am pus la indemana ingredientele :) Apoi, eu am copt clatitele si ea le-a gustat ... dupa 3 clatite, a zis incantata: "Mami, ce bune sunt !!!!!"
Cum sa nu fie bune, cand le-a facut ea ??? Minunata mamii, o iubesc de NU MAI POT !!!!!
4 comentarii:
Bravo Maia!Cred ca au fost delicioase si mai bune ca ale mele ca eu nu am stiut sa separ galbenusul de albus :-).
O sa le incerc si eu saptamana viitoare,multumesc de reteta.
"Multumesc pentru ca mi-ai laudat clatitele si reteta."
Bravo Maia te astept si cu alta reteta.Elena.p
Multumim, va reveni in curand cu negresa .... ma bazaie de ceva vreme ;)
Trimiteți un comentariu