duminică, 15 septembrie 2013

Stefan ... si povestea venirii lui pe lume :)



*******************************************************************************



Pe 1 august 2013, a venit pe lume, parca intr-o poveste, micul print … Stefan, 3170 g si 52 cm … un copilas-cadou, cum imi place mie sa spun … cadou, pentru surioara lui minunata :)















S-a intamplat sa fie cea mai frumoasa experienta din viata mea … dar nici n-avea cum sa fie altfel, cu atatia oameni minunati in  jurul meu !!!!!!!

MULTUMESC DIN INIMA celor care ne-au insotit pe acest drum …

·       Domnului dr. Radu CHICEA, cel care a avut grija de burtica mea timp de 9 luni, cel pe care ma suparam de fiecare data in sala de asteptare, dar deindata ce intram, imi trecea, auzindu-l cum spune “uitati, aici sunt manutele, palmutele, piciorutele …” – parca atata blandete si calm in vocea unui barbat, n-am auzit pana la dumnealui …
Va multumesc pentru 9 luni de grija … va multumesc pentru copilasul minunat si sanatos pe care l-ati “dirijat”  spre viata! Va multumesc pentru ca fara sa puneti intrebari, ati acceptat dorinta mea de a-l avea pe dr. Dan in sala – nu a fost un moft si nici o fitza, a fost o frica in grozitoare, o trauma grea, ramasa de multi ani in inima … sunteti un om special, un medic extraordinar ! Am facut cea mai buna alegere, la recomandarea dr. Dan si cu ajutorul celor doua femei minunate care m-au adus la dvs: Bianca Gutan si Alina Negrea – MULTUMESC!

Dr. Raluca DEUTSCH – pentru ca ati fost acolo, alaturi de noi, pentru ca ati fost cea care l-a “impins” pe Stefan in lume … va  multumesc pentru grija, pentru atentia, dragostea si daruirea dvs. O sa va iubim mereu !!!



·       Dr. Livia OGNEAN – nu am cuvinte … stiti cat va iubesc, pentru momentul acela MAGIC, in care mi-ati lipit puiul de fata si in care am simtit ca timpul a stat in loc … este portiunea din operatie pe care nu o stiu, clipe in care nu am mai vazut si nu am mai auzit NIMIC! Va multumesc ca ati fost alaturi de noi, va multumim amandoi pentru tot ce ati faurit in clipele acelea ! Sunteti un om minunat ! Felicitari pentru tot ce faceti si promitem sa fim mereu alaturi de dvs si de Baby Care :x









·       Dr. Iulia DANCU – este cea care s-a ocupat de anestezia mea … si cea care a avut grija sa nu mor de emotie, de stres … va multumesc pentru grija dvs si pentru ca ati fost atat de calda …


·       Dr. Corina ZGARCEA – este medicul neonatolog care a fost de garda atunci cand Stefan a venit pe lume. Impreuna cu doamna dr. OGNEAN si fetele minunate de la neonatologie, l-a pregatit pe Stefan pentru intalnirea cu mami … va multumesc pentru asta si pentru sfaturile pe care ni le-ati dat in zilele care au urmat. :X

·       Dr. Irina MUTIU – este medicul pediatru care l-a preluat ulterior pe Stefan  si care mi-a cazut mie la inima … va multumesc doamna doctor, pentru fiecare clipa pe care ne-ati daruit-o, pentru fiecare sfat, fiecare explicatie, pentru tot ce ati facut pentru noi. Dumnezeu v-a trimis in viata noastra, sunt sigura de asta !!! Sunteti un OM extraordinar, va iubim!
·       
      Nu stiu numele fiecarei asistente in parte … mi-ar fi placut sa le scriu aici pe fiecare, INSA, o sa spun un MULTUMESC cat mine de mare, fetelor care au avut atata grija de noi …
Incepand din ATI, unde va rog sa ma credeti, este ingrozitor de greu !!!, pana la externare – totul a fost PERFECT! Am avut parte de oameni minunati care ne-au insotit pe acest drum, oameni calzi, calmi si cu atata rabdare ca nu-ti vine sa crezi. Oameni care in ciuda oboselii, a turei de noapte, a zecilor de mame si bebei care se vaita sau plang, au stiut sa zambeasca si sa vorbeasca frumos, au stiut sa fie oameni.
Sigur, multi vor spune “pai da, dar la cat costa, ar fi si culmea sa fie altfel!” – e drept, insa pe mine, in spitalul judetean m-a costat cam tot atat, acum 7 ani jumate si am trait cel mai negru cosmar al vietii mele …
In plus, nicio asistenta nu se uita la noi daca nu-i strecuram ceva in buzunar … lenjeria UDA de la operatia cu probleme, nu mi-a fost schimbata decat dupa ce am fost “atenta” cu o infirmiera … iar exemplele pot continua la infinit … insa eu nu despre asta vreau sa scriu aici. Ci despre bucuria pe care am trait-o acolo, la maternitatea Polisano, despre caldura si dragostea pe care am simtit-o din partea fiecarui om de acolo …

Mai sunt medici care au fost acolo, si pe care, chiar daca nu i-am avut in “echipa” de mai sus, nu-i pot lasa deoparte, pentru ca au fost oameni extraordinari, placuti, amabili si cu dorinta de a face orice, ca sa ne fie noua bine.
      Multumim asadar si dr. Adriana Carmen Radu, dr. Ovidiu Gligor, Dr. Horatiu Deutsch … si celorlalti care au trecut prin pe la noi in acele zile dar pe care nu ii cunoastem din pacate. As fi vrut sa am puterea si curajul sa va strang in brate pe fiecare dintre dvs., sa va multumesc ca existati si ca impreuna ati reusit sa construiti acest loc minunat. Dar n-am avut curaj, asa ca o fac virtual  - va trimit fiecaruia cate o imbratisare calda, dintr-un suflet fericit de mama!



Revenind la personalul de la Polisano, ma inclin in fata asistentelor de la neonatologie si ginecologie – m-a impresionat teribil felul in care veneau in fiecare dimineata, se prezentau frumos si ne spuneau ce urmeaza sa faca cu puiutii nostri: “Buna dimineata, numele meu este …, sunt asistenta la neonatologie si astazi eu voi fi cea care le va face baita puiutilor. Daca doriti sa asistati sau sa participati, sunteti binevenite!”
Doamne, atat de frumos suna chestia asta, ca m-am indragostit efectiv de fetele alea … Nu am vazut una care sa-si fi uitat zambetul pe undeva cand tinea copilul in brate (si credeti-ma, am fost foarte atenta la acest detaliu!). Fiecare dintre fetele pe care le-am cunoscut in cele 3 zile (o sa explic mai tarziu de ce 3 si nu 5 :D), m-au facut sa simt ca imi iubeste copilul aproape cum il iubesc eu ! Nu stiu cum fac ele treaba asta, mie nu mi-ar iesi, dar asa cum o fac, le iese perfect! Multumesc din inima, pentru tot … pentru fiecare zambet si fiecare mangaiere pe care i-ati oferit-o lui Stefan …

Si ... ultimele pozitii pe lista, dar … primele pentru sufletul meu …:x

·       MULUMESC  Bianca Gutan, pentru incurajarile dinaintea operatiei, pentru faptul ca nu m-ai lasat singurica acolo … a contat enorm ca te-am avut langa mine! Iti multumesc pentru ca mi-ai oferit o bucatica din timpul tau atat de pretios in acea zi ... si multumesc pentru pozici ;)
·       MULTUMESC Oana Vasiu si Tudi, pentru ca ati fost acolo, cu noi … va pupam cu drag!!!

MULTUMESC Ana-Maria MICU … om minunat si frumos, cu un suflet cum nu cred ca mai are cineva pe lumea asta … iti multumesc pentru orele alea multe si grele, in care ai stat in picioare acolo, alaturi de noi … iti multumesc ca mi-ai monitorizat efectiv travaliul, ai numarat minutele dintre contractii, m-ai pozat, m-ai mangaiat si ai transpirat de emotii alaturi de noi … :D
Nimeni, niciodata, n-a facut asa ceva pentru mine. Ai fost acolo de cand au inceput sa ma pregateasca si ai plecat odata cu Sorin si Maia. Mi-ai usurat asteptarea cu bancuri si povesti, ai facut sute de poze si ai plans (recunoaste dom’le c-ai plans!  ) de fericire alaturi de noi.
TU ai fost cea care l-a vazut prima pe Stefan! :x
Iti multumesc draga mea prietena, din toata inimioara mea … Indiferent de ce ne va oferi viata, voi pastra mereu in suflet bucuria de a fi avut un astfel de om langa mine. Sper sa nu te pierd niciodata! MULTUMESC, Anusca mea!


·       Am pastrat pentru final un “MULTUMESC” imens, din toata inima, pentru cel mai minunat doctor de pe pamant … ii multumesc acum celui care si-a rapit din timpul sau atat de pretios, pentru a-si respecta promisiunea facuta  acum cativa ani … un OM asa cum nu exista altul … dr. Horatiu DAN !!!
Va multumesc domnule doctor, pentru a mia oara, va multumesc ca existati, ca mi-ati fost alaturi in clipele cele mai  grele, iar acum in cele mai frumoase … va multumesc pentru TOT, pentru timpul, rabdarea, intelegerea si daruirea dvs.
Datorita dvs, am intrat zambind in sala, si la fel am iesit de acolo. Stiindu-va acolo, nu am avut nicio teama, am stiut ca totul va fi PERFECT, cum de altfel a si fost. Cred ca erati inca acolo, cand cineva mi-a spus “dom’le, asa mamica n-am mai avut .. sa zambeasca toata operatia …” – sa stiti ca vi s-a datorat acel zambet  in totalitate! Dar cred ca stiati deja!
     Va doresc din suflet, sa primiti de la viata, in fiecare zi, bucuria si fericirea pe care mi le-ati oferit mie. Si mai mult nu cred ca va trebuie !!!







Sederea mea la Polisano a fost scurta. 3 zile in loc de 5. 
Ma tine minte toata lumea de acolo (inca) … imi amintesc ca a doua zi, plimbandu-ma pe hol, m-am intalnit cu doamna dr. Mutiu si i-am soptit ca as vrea sa plec acasa … ma astepta acolo cealalta minune a mea, si … eram stresata :D
In maxim o ora, a stiut toata lumea dorinta mea. N-a fost nevoie sa stau si sa dau explicatii fiecarui om in parte, sa ma rog de doctori, sa ma “milogesc”, cum as fi facut prin alte parti ;)
INSA, am avut o alta experienta extraordinara, pentru ca s-a creat un val de “Doamna Rusu, dar ce s-a intamplat??? De ce vreti sa plecati? V-a suparat ceva sau cineva? Ce va nemultumeste ???”
Acestea au fost intrebari venite de la aproape fiecare medic care a intrat in salonul mea in ziua aceea …
Am explicat frumos tuturor ca nu m-a suparat nimic si ca imi place teribil acolo, dar … as vrea sa vin in vizita doar, nu sa zac in pat )
Asa sunt eu! Au fost conditii de hotel in Polisano si zau, daca stau si compar, cred ca au fost aproape de cele 5 stele din Antalya … dar oricum ar fi fost, tot spital era. Iar mie mi-ar fi placut la nebunie spitalele, daca as fi fost medic, nu pacient !
Asa, in calitate de pacient, nu-mi place in spital. Si am vrut la mine-acasa  Prin urmare, am fost prima mamica externata la 3 zile dupa cezariana, sanatoasa, fericita, etc. Yuhuu :)))))

La plecare ... iesirea din maternitate :








Asadar, datorita tuturor celor din lista de mai sus, Stefan a avut parte de cea mai frumoasa venire pe lume, mangaiat si iubit, ingrijit, alaptat …


Astazi, Stefan are 6 saptamani. E cel mai frumos baiat din lume ;)
Are 4700 de grame si 62 cm. Si asteptam momentul in care vom putea merge in vizita la maternitate … 



Acasa, Maia ne-a asteptat asa ...

Si o poza de la plaja, de pe insula Hawaii :)) - ce dor mi-a fost de el in noaptea aia ........... :(((



N-o sa inchei spunand aiureli, ci o sa le spun viitoarelor mamici, ca e pacat sa nu traiasca ce am trait eu ... 
E scump, intr-adevar, dar ... nu nastem in fiecare zi, asa ca merita fiecare banut. 
Cat am stat in spital nu am avut nevoie de nimic. Am primit TOT ce a fost necesar, si pentru mine si pentru bebe, de la periuta de dinti pentru mine, pana la manusile pentru manutele lui ...
Atmosfera de acolo am descris-o deja ... nu am ce sa mai spun ... va spun  doar sa alegeti ce e mai bun. Pentru voi, si pentru puiutii vostri!

MULTUMESC 
Clinicii Polisano ! 

!!!!!!!!!!!

3 comentarii:

Bianca spunea...

Glad to be again in Ada's World! E nevoie totusi de o corectie: ba iti iese, ba iti iese si ti-a iesit minunat tot anul in care le-ai fost cea mai draga educatoare puiutilor mei si altor 10 copii... iti multumesc, draga mea si abia astept sa te revad ca mamica de 2...

Danut Buc spunea...

Ceva frumos

Codita spunea...

Sa va traiasca printul sa fiti sanatosi.Abia azi am aflat ca mai ai un pui mic si ma bucur alaturi de tine.