vineri, 8 noiembrie 2013

Impletituri turcesti cu carnati sau "Sucuklu-orgu-pogaca"


O reteta care ne-a placut extraordinar de mult si pe care o vom repeta cu certitudine !! Un mic dejun excelent !!! Senchiu Poca :)

  • 2 cani de lapte caldut
  • 1 cană ulei de măsline
  • 1 ou + un gălbenuș 
  • o lingura si jumatate de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 5 căni si jumatate făină 
  • 1 lingura drojdie uscată instant 

* drojdia se amesteca cu putin zahar si lapte si se pune la dospit in mijlocul fainii
* laptele, uleiul, oul, zaharul si sarea se amesteca intr-un bol
* se adauga peste faina cand drojdia este dospita si se framanta bine
* autoarea retetei spune ca aluatul, in general, se framanta atunci cand suntem linistiti si fericiti -  o stare de nervi, de iritabilitate, va incarca aluatul negativ. :)
Tot ea spune ca cel mai bine se framanta aluaturile cu mana, ca sa simtim texturile si toate cele :)
Mie imi place la nebunie de ea si de aluaturile ei ;)

Asa arata aluatul dospit (ca niciodata, am uitat sa-i fac poza si inainte!)

* se rup bucati de aluat, cate trei de fiecare data, care se fac sul si se impletesc ca o codita
* la fiecare rand, se pun feliute de carnati/cabanos/ salam/ "crenvisi" :D sau ce mai vrem noi
* eu am pus si cascaval ;)
* se formeaza coditele impletite, se aseaza in tava pregatita, se mai lasa putin sa dospeasca, se ung cu galbenusul amestecat cu putin lapte sau iaurt si se coc la foc potrivit, pana se rumenesc
* se poate presara si parmezan sau cascaval deasupra

Si gata ... se mananca cu maaaaaare pofta ...




Un comentariu:

mikaela spunea...

Si mie imi place autoarea cu tot cu retete :),insa nu stiu de ce,blogul ei nu mai e de gasit.