500 g faina
250 g telemea
450 g iaurt / kefir sau lapte batut
10 g praf de copt
1/2 lgt sare
Intr-un bol se pune faina, sarea si praful de copt, se amesteca bine apoi se adauga branza telemea data prin razatoarea mai mare, sau maruntita bine cu o furculita.
Se amesteca bine cu o lingura toate ingredientele uscate. Acum adaugati iaurtul si il incorporati cu o lingura in compozitia de faina si telemea.
Apoi cand incepe sa se ingroase coca il framantati cu mainile pana se formeaza un aluat moale si un pic lipicios.
Apoi treceti bila de aluat pe masa presarata bine cu faina si mai framantati putin, cam 1-2 min, sa se uniformizeze aluatul si sa nu fie lipicios deasupra.
Il lasati 10 min sa se odihneasca apoi il impartiti in 6 bucati de aluat si formati din ele 6 bile. Nu uitati sa presarati faina cat lucrati cu aluatul.
Daca vreti mai putine placinte micsorati proportional ingredientele, sa iasa 3-4 bile si atunci le faceti mai repede.
Apoi luati o bila de aluat, o turtiti un pic cu mainile prin faina.
Apoi cu un facalet intindeti putin aluatul, sa fie cam de 8-10mm grosime. Nu le faceti mai subtiri, pentru ca nu vor fi asa pufoase, se vor usca mult la prajit. Cu o furculita intepati bine turta pe toata suprafata.
Cat timp faceti turta puneti o tigaie pe foc sa se incalzeasca, adaugati putin ulei si puneti acolo prima turta formata.
Cat timp se prajeste turta din tava pregatiti urmatoarea si o lasati pe masa, si asa pana le faceti pe toate.
Turtele le prajiti la foc mediu spre mic, veti observa ca se umfla putin, periodic verificati daca s-au rumenit dedesubt.
Cand sunt rumene bine pe o parte le intoarceti si la fel prajiti si cealalta parte.
Le scoateti pe o farfurie, pe parcurs ce le prajiti pe toate le puneti una peste alta, ca sa se mai abureasca si sa fie moi.
Multumim lalena.ro pentru aceasta reteta delicioasa!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu