450 - 500 g faina
225 ml lapte
1 ou
80-100 g zahar
100 g unt moale
1 plic drojdie uscata
un praf de sare
Punem faina amestecata cu drojdia intr-un vas, iar in centrul ei adaugam oul usor batut cu furculita, zaharul, laptele usor caldut si cca 50 g de unt moale. Framantam aluatul si cand incepe sa se omogenizeze, adaugam untul ramas si sarea. Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul de gogosi sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie groasa de cca 0,8 – 0,9 cm.
Cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 cm, decupam gogosile si cu un cerculet mai mic, decupam centrul fiecarei gogosi.
Le punem la dospit in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt pentru inca 1 ora (lasam intre ele un spatiu de 2-3 cm).
Coacem gogosile in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10 -15 minute.
3 comentarii:
Doamne, cat de bine arata. Imi lasa gura apa! :)
Cu le-ati uns dupa ce ati scos de la cuptor?
Apă(lapte) cu zahăr,cantitatea depinde de câte gogoși sunt și de gustul fiecaruia...��
Trimiteți un comentariu