marți, 1 ianuarie 2008

CORONITE FRAGEDE

Sursa: Poca - culinar.ro


3 1/2 pahare faina (150 ml)
1 cana lapte caldut
1/2 lingura drojdie uscata
1/2 pahar ulei
1 1/2 lingura zahar
1/2 lingurita sare
50 g margarina topita

- intr-o ceasca se pune drojdia, o lingura de zahar si 3 de lapte; se amesteca
- intr-un castron se pune faina, se face groapa si se pune in ea amestecul de drojdie
- dupa 3 minute, se pune sarea, restul de zahar, restul de lapte si uleiul
- se amesteca bine apoi se framanta foarte bine
- se lasa la dospit 30 min, la loc cald, acoperit cu un prosop umed
- se rastoarna pe masa si se imparte in 12 bucati care se fac bile
- se ia cate o bila, si se intinde cu sucitorul (nu foarte mult)
- cu o pensula, se unge cu putina margarina
- se ruleaza usor, se apuca de capete si se suceste fiecare capat in sens invers (exact ca atunci cand stoarcem un prosop)
- se unesc captele si i se da forma unui colac
- intr-o tava se pune hartie d copt
- se aseaza coronitele si se ung cu margarina deasupra
- intr-o ceasca se pun 2 linguri de iaurt si 1 galbenus si se amesteca
- se ung coronitele cu el
- se lasa 20 min sa mai creasca, apoi se dau la cuptor, la foc mic, 20-25 min

Niciun comentariu: