Sursa: Geta
BEZEA:
6 albusuri
300 g zahar
o cana nuca macinata
- se bat albusurile cu zaharul
- cand s-au intarit se muta vasul pe bain-marie si se continua acolo, pana cand bezeaua luceste si este bine legata
- ATENTIE! De reusita acestei bezele, depinde reusita retetei!!!
- dupa bain-marie, se da la rece si apoi se adauga o cana de nuca macinata (nu prea mare, caci altfel nu vor creste cuiburile ... )
- se pun cu ajutorul unui spritz (de vara , asa era reteta ) pe hartie de copt si se lasa la copt la foc mic .... pana se rumenesc frumos
CREMA:
6 galbenusuri
150 g zahar
3 linguri lapte
2 linguri cacao
nuca pentru tapetat (intr-o farfurie)
un pachet de unt / margarina dupa preferinte
- se freaca galbenusurile cu 3 linguri lapte si zaharul
- se muta pe bain-marie si continuam pana se leaga compozitia, iar daca dam cu lingura, ramane urma pe fundul vasului
- intre timp adaugam si cele 2 linguri de cacao
- cand e gata, dam la rece si apoi adaugam untul
* dupa ce bezelel s-au copt si s-au racit, iar crema e gata ne apucam de modelat
*unim cate doua bezele cu crema intre ele (crema nici prea multa, nici prea putina), iar cuibul astfel construit il tavalim prin farfuria cu nuca sa acoperim crema
YUMMY!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pentru reteta asta o iubesc pe Geta mea de la Asau!!!
POFTA BUNA!!!
Un comentariu:
Buna, Ada!
Oare ar fi posibil sa fac 2 foi in loc de bezele? Ai incercat?
Multumsc,
Cami
Trimiteți un comentariu