duminică, 6 ianuarie 2008

DROB DE MIEL SPECIAL



pentru o tava mare de aragaz, avem nevoie de:

2 randuri de "maruntaie" de miel
6-8 cepe mari uscate
4-5 legaturi ceapa verde
8 oua putina paine
marar si patrunjel verde
piper
delikat/vegeta/maggi 2-3 linguri (dupa gust)

Aluat: 400 g smantana + faina cat cuprinde si sare

- maruntaiele se fierb in apa fara sare si se lasa la racit
- ceapa taiata pestisori se pune la inmuiat cu o ceasca de ulei
- se pune o lingura de delikat, se mai lasa putin si se da la rece
- cand se raceste, se da prin masina de tocat, impreuna cu maruntaiele
- se taie zarzavatul, se pun ouale, se sareaza si se pipereaza
- painea se da prin masina de tocat
-amestecam tot, inclusiv zeama de la ceapa si lasam sa se odihneasca cateva minute
- intre timp, pregatim aluatul:
- amestecam smanatana cu faina cat cuprinde si putina sare, cat sa obtinem un aluat usor de intins in tava
- se intinde in tava neunsa foaia de aluat
- se inteapa cu furculita din loc in loc
- se toarna compozitia peste ea si se da la cuptor, la foc mic
- este gata cand foaia este rumenita pe margini

Niciun comentariu: