vineri, 4 ianuarie 2008
MANCARE RECE DE PUI
1 pui mai maricel
10 cepe mari
4-5 foi de dafin
300 g masline
Maggy Secretul Gustului
100 ml vin alb
4 linguri bulion
- se fierbe puiul cca o ora la foc mic, dupa care se desface de pe oase si se curata de pielita
- separat, se caleste foarte putin ceapa taiata rondele fine
- cand s-a aurit, se toarna supa de pui si se lasa la foc mic sa scada
- se adauga carnita si se mai fierbe 20 min.
- se adauga maslinele, foile de dafin, bulionul si, inainte de final vinul
- se aseaza intr-un vas cu grija, si se orneaza cu rondele de lamaie
- se lasa la frigider cca 12 ore
* in loc de pui se mai pot folosi: vita, limba, vanat sau inimi si pipote de pui
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
si cu restul de ceapa cum ramane? ca numai un pic de ceapa s-a calit, dar restul???
:)) nu, ceapa toata se caleste foarte putin ...
bunica o facea in fiecare an de sarbatori ... mi-e dor de copilarie ... si de moldova.
americanii astia nu stiu sa gateasca de loc...dar in schimb trebuie sa ai bucatarie dotata in valoare de 30.000 dolari....prostia costa....
Trimiteți un comentariu