marți, 1 ianuarie 2008

PAPANASI

Sursa: Poca - culinar.ro



1 pachet branza de vaci
2 oua
2 plicuri zahar vanilat
un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
un praf de sare
faina cat cuprinde (cca. 10-12 linguri, dar totul depinde de branza )

- se pun toate intr-un castron, mai putin faina din care punem deocamdata doar 10 linguri
- amestecam temeinic si adaugam treptat faina, cate putina, ca sa se desprinda aluatul de pe castron
- se framanta foarte bine, pana cand aluatul devine elastic
- se ia aluat pentru fiecare papanas, iar separat i se face un mot fiecaruia
- facem aluatul rotund, si gaurim cu degetul in mijloc, rotind pana facem o gaura care strapunge aluatul (gen covrig)
- punem in ceaunul cu ulei INCINS RAU si lasam sa fiarba in ulei
- cand sunt gata se ridica
- ii scoatem pe servetele pentru a lasa grasimea in exces
- punem pe platou papanasii, umplem gaura cu gem si smantana, punem motul si pudram usooor de tot cu zahar

Un comentariu:

Anonim spunea...

nu stiam sa fac papanasi,dar noroc cu reteta ta......am descoperit azi blogul tau si sunt uimita.felicitari faci o treaba buna!!!!!!!!!!!