marți, 1 ianuarie 2008

PRAJITURA SARBEASCA

Sursa: nasha Piri


BLAT:
8 albusuri batute cu 8 linguri zahar
2 galbenusuri
6 linguri faina
2 linguri nuca macinata
100 g cacao
1 varf de cutit bicarbonat sau praf de copt
- se amesteca in aceasta ordine
- se coace in tava dreptunghiulara
- se lasa la racit

CREMA:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
- se amesteca pe aburi pana se ingroasa putin
- se lasa la racit si se adauga un pachet margarina Rama

GLAZURA:
- 4 albusuri se bat spuma tare cu 10-12 linguri zahar pe aburi
- se bat bine, pana devine totul o smantana groasa
- separat se ard 4 linguri zahar, pana devin sirop
- se toarna in fir subtire in spuma de albusuri, mixand in continuare

MONTARE:
BLAT -> CREMA -> NUCA PRAJITA SI TAIATA -> SPUMA DE ALBUS

Niciun comentariu: