vineri, 4 ianuarie 2008

SUPA CREMA DE CIUPERCI

500 g Champignons
3 linguri cu varf de faina
100 ml smantana
1/2 pachet unt
1 ceapa mare
1 morcov mare
Maggy secretul gustului
patrunjel verde

- se curata de pielita ciupercile si se spala bine de tot
- se toaca marunt si se pun intr-o oala de cca 4 l
- se adauga untul, ceapa tocata si morcovul ras si se dau la foc mic, sa se inabuse, cca 5 min
- faina se amesteca cu putina apa si se toarna peste ciuperci amestecandu-se repede
- imediat se adauga apa pana se umple oala, amestecandu-se in continuu
- se lasa la fiert (cu grija, ca da in foc!!!) cca 2 ore
- mai adaugam adaugam apa + Maggy
- la sfarsit se adauga smantana, amestecand mereu cu telul pentru a evita cocoloasele
- se presara patrunjel tocat

Niciun comentariu: