marți, 1 ianuarie 2008

TIRAMISU

Sursa: Poca - culinar.ro


4 galbenusuri
1/4 ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 g mascarpone
1 pachet piscoturi Savoiardi
375 ml cafea amara rece cu o esenta Amaretto de la doctoc oetker in ea
cacao pentru final 
3 albusuri

- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc
- dupa ce se amesteca galbenusurile se pune vasul la bain-marie, adaugand laptele si amestecnd bine pana se ingroasa; se lasa la racit
- cand se raceste crema, se adauga mascarpone
- se adauga albusurile batute spuma TARE
- se amesteca totul foarte bine
- in tava de chec se pune hartie de copt pe fund si pe pereti
- se pun cateva linguri de crema si se intind pe fundul tavii
- se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafeaua rece
- deasupr se pune crema
- se repeta pana sus - ultimul strat e crema
- se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece pentru minim 6 ore
- dupa racire, se rastoarna pe un platou de servire
- se indeparteaza hartia de copt
- se pudreaza cu cacao
- se mananca repede, asa ca trebuie sa va grabiti

Niciun comentariu: